V redu

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.   več o piškotkih...

Fužinski Bluz
Andrej E. Skubic

(Premiera: 11. maj 2012)

En dan v življenju Fužin, ljubljanskega »južnjaškega geta«, edinstven dan, trinajsti junij leta dva tisoč, ko je bila znamenita prva nogometna tekma med Slovenijo in Jugoslavijo. Trenutek, ko se junaki različnih korenin po fužinskih lokalih odločajo, kateri so »naši« in za katere je treba navijati, vendar so vzkliki ob vsakem golu neločljivi, tako da naključni nezainteresirani ne morejo uganiti, kdo je koga.

Kdo je v devetdesetih zmagal in za kaj je sploh šlo? Za posamezne usode, odgovarja avtor Andrej E. Skubic, ki je s Fužinskim bluzom (2001) napisal enega najbolj urbanih slovenskih romanov, zgodbo o izkoreninjenosti, o situaciji, v kateri se je znašla mladina nekdanje Jugoslavije, ko se je bilo mnogim potrebno odločiti za hitro pozabljenje, če niso hoteli postati tujci v tuji deželi.

V resnici pa Skubic piše tudi zgodbo o ljubeznih, osamljenostih in hrepenenjih po nedosegljivem: po preteklosti, ki je ni več, in po prihodnosti, ki je ne bo. Bluz skratka, ki ne pripoveduje samo o Fužinah, pač pa o naši sodobnosti od devetdesetih do danes.


Režija: Jaka Šuštar
Scenografija: GD Gardelin
Kostumografija: Kaja Šuštar
Maska: Monika Rihar, Nasja Starman
Tehnični vodja: Aleš Sušnik
Oblikovalec luči: Andrej Ratnik
Tehnična pomoč: Anže AmbrožičZasedba vlog:


Anže Cunk - Mladen
Erik Tekavec - Pero
Jaka Šuštar - Igor Ščinkovec
Aydin Huzejrović - Zoki
Maruša Janina Selišnik - Janina
Monika Rihar - Irena
Lara Fortuna - Daša
Alja Jež - Vera
Luka Škerjanec - Glas komentatorja