V redu

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.   več o piškotkih...

Vladimir
Matjaž Zupančič

(Premiera: 8. november 2008)

Trije mladi prijatelji Aleš, Maša in Miki zaradi težav z denarjem (dva študirata, eden pa opravlja začasna dela) iščejo sostanovalca, da bi vsaj malo ublažili svoj finančni problem. Na oglas se javi Vladimir, nekoliko nenavaden človek srednjih let. Kljub Mikijevemu nasprotovanju mu oddajo sobo.
Vladimir pospravlja in popravlja stanovanje, pripravlja zajtrk za vse in predvsem posodi Alešu denar, ki ga ta dolguje. Mimogrede opravi še z nasilnim izterjevalcem dolgov. Aleš je vse bolj fasciniran nad Vladimirjem, Miki pa se počuti čedalje bolj utesnjenega. Po prepiru zaradi Maše, ki je Aleševa punca, a se veliko druži in študira z Mikijem, se Miki odseli.
Vladimir najame še drugo sobo in postaja vse bolj gospodar stanovanja. Mašo motita njegova nenehna navzočnost in Aleševo navdušenje nad njim. Prepričana je, da se mora Vladimir odseliti, če naj njuno razmerje obstane. Miki po telefonu pove Alešu, da je izvedel, da je bil Vladimir v zaporu. Vladimir pojasni, da je kot varnostnik nekoč pohabil enega od otrok, ki so hodili v skladišče, ki ga je varoval. Aleš Vladimirjevo »skrivnost« obdrži zase.
Maša, ki je vse bolj obupana zaradi svojega razmerja z Alešem, pride rahlo okajena domov, kjer najde samo Vladimirja. Rada bi zakopala bojno sekiro, a ga obenem tudi provocira. Vladimir se je ob njenem »neprimernem« vedenju »za kazen« fizično poloti. Zgroženi Aleš napodi Vladimirja. Ta se zapre v svojo sobo in se vrne v službeni uniformi, da bi enkrat za vselej v stanovanju in v »družini« napravil red. V takšnem obračunu ostaneta samo dve možnosti…


Režija: Jaka Šuštar
Kostumografija: Monika Rihar
Inspicientka: Kaja Šuštar
Maska: Ana Grašič, Klementina Debeljak
Šivilja: Monika Ravnikar
Tehnični vodja: Aleš Sušnik
Oblikovalec luči: Andrej Ratnik
Scena: Dominik OblakZasedba vlog:


Andraž Šifrer, Katja Sreš, Lovro Finžgar, Jaka Šuštar